marți, 12 noiembrie 2013

Insecticid Natural - Zeama de Urzici


Zeama de urzici

Se foloseste pentru inlaturarea,in mod natural,a unor daunatori aparaturi in gradina de legume.Acest produs Home Made functioneaza la majoritatea daunatorilor.


Mod de preparare: Avem nevoie de un recipient de plastic sau lemn (fara metale) de 10 litri sau in care sa incapa un minim de 10 litri  de apa.Apa folosita la zeama de urzici este bine sa fie apa statuta sau,si mai bine,apa de ploaie.Urzicile se aseaza taiate sau intregi in recipient,peste se toarna apa.

Urzicile trebuisc ,obligatoriu sa fie acoperite de apa.La o galeata de 10 litri de apa se foloeste un kilogram de urzici.Amestecul rezultat se amesteca o data pe zi,si se va tine la soare pentru ca fermentarea sa aiba loc cat mai rapid (caldura =fermentatie rapida).
Solutia fermentata complet are o culoare mai inchisa fata de cea initiala ,nu mai face spuma si in plus mirosul neplacut este mult diminuat.Asta inseamna ca zemusca noastra este gata de utilizat.
Solutia rezultata se strecoara si se pune in sticle de  1 litru (recipiente din sticla de sticla).Strecurarea se poate face cu un tifon sau cu un ciorap de dama.
Solutia se foloseste in raport de 1:10,adica un litru zeama de urzici se pune la 10 litri de apa (recomandarea mea este de 9 litri de apa).
Plantele se stropesc cu o stropitoare sau cu velmorelul;se aplica atat pe frunze cat si la radacina ,fara sa facem exces.
Nu este indicata pentru mazare,fasole,ceapa si usturoi pentru ca aceste plante nu tolereaza bine azotul.Oricine stie ca aceste plante au un continut mare de azot si tratarea lor tot cu azot ar duce la o asa numita supradoza.
Se aplica la 14 zile distanta.
Multumim pentru atentia acordata acestui articol.
Pentru orice alta informatie va rog sa ne lasati un coment.