sâmbătă, 25 iunie 2016

Lemnul de nuc verde irita pielea


Lemnul de nuc verde irita pielea

Da,irita pielea.Din pacate aceasta informatie nu exista pe internet decat pe unele site-uri din america unde se vorbeste de acesta iritatie.
In urma cu ceva timp ,un teren viran de langa casa mea isi gaseste un nou propietar .Acesta trebuit sa primeasca terenul curatat de orice ,inclusiv de pomi.Pe acest teren se afla un nuc.A fost taiat de baietii de la primarie si am intrat si eu in posesia a doua crengute de vreo 3 metrii lungime si vreo 8-9 cm diametru.
Eu am luat aceste doua crengute cu scopul de a le usca si a face la circularul cu banda niste furnir la vreo 3 mm grosime.Zis si facut ,si m-am apucat sa debitez crengile in bucati de 80 cm lungime,deci cateva taieturi ,nu mai mult.Afara cald si eu foarte traspirat ,mi s-a pus pe ambele maini un strat de rumegus pe care l-am scuturat si pe urma spalat cu apa.Rumegusul nu a stat pe maini mai mult de 20 de minute .Deci in 20 de minute a inceput sa ma usture un pic bratele dar nu am luat in seama.A doau zi am facut basicutele pe care le vedeti in pozele atasate.
Dupa mai multe cercetari pe internet am gasit un forum din SUA unde se povestea acelasi lucru,deci mare atentie cu acest lemn.
La noi pe internet iti spune ca nu e bine sa stai mult la umbra nucului ,dar nu si de ce .Probabil nici cei care au scris articolul nu prea au habar.
Pe wikipedia nu exista intrari in limba romana pespre juglona,substanta continuta de nuc,probabil nu prea mai avem chimisti in tara sau nimeni nu este interesat de asa ceva.
Am gasit insa in engleza totul despre juglona.Aveti mai jos link-ul.