miercuri, 21 septembrie 2016

Pistele de biciclete si lipsa de viziune a autoritatilor

Pistele de biciclete si lipsa de viziune a autoritatilor


Salutare lume.
Scriu acest articol cu scopul de la indemna autoritatile catre gandirea logica.Toti care au trecut pe la primaria Bucurestiului s-au plans ca nu pot face piste de biciclete direct pe carosabil pentru ca nu au loc.
Intradevar nu ai unde sa faci  treaba asta direct in carosabil pentru ca sunt foarte multe masini,ar spune unii,dar fara sa consulte statisticile din alte orase ale lumii unde s-au construit piste pe carosabil.


Daca faci piste pe carosabil garantez ca numarul masinilor vor scadea cu peste 50%,restul vor ramane doar masinile de distributie marfuri si cocalarii care daca ar putea intra cu masina in cladirea in care au treaba ar intra fara nici o jena.Deci uite asa apare si locul pentru piste de biciclete pe carosabil.
Daca este sa dam un exemplu (nu vom vorbi aici de Nederlands ca astia sunt un secol inaintea noastra) putem sa vorbim despre Copenhaga (Danemarca) unde masinile mai sunt in procent de 12%.
Toate astea s-au intamplat pentru ca cetateanul si-a dat seama ca mergand pe bicicleta orasul va fi mai curat,miscarea face bine  si ce sa vezi :AJUNGI MAI REPEDE DIN PUCTUL A IN PUCTUL B.

In momentul in care cetatenii unui oras constientizeaza ca pot merge pe bicicleta in siguranta ,garantez ca peste 50% vor renunta la masina.

Si apropo ,nu este nici o rusine sa mergi pe bicicleta,o fac oameni mai importanti ca noi cum ar fi Robert Turcescu,Lucian Mandruta si chiar Mihai Bendeac care merge mai mult pe scooter decat cu masina.

Mai jos va postez un filmulet a lui Marius de la bucharestbiketraffic care demonstreaza ca  bicicleta este un mijloc de trasport foarte rapid pentru oras,fara stresul din ambuteiajele clasice din Bucuresti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu