sâmbătă, 19 martie 2016

Legea antifumat, sau cum s-a ne aliniem la cele mai proaste norme UE

Legea antifumat, sau cum s-a ne aliniem la cele mai proaste norme UE


Desi nu sunt un adept al teoriei conspiratiei ,vad cum unele lucruri spuse de unii pe youtube (pe care personal ii consideri putin plecati) despre globalizare se adeveresc,spre exemplu ingradirea libertatilor.

Prima a fost cea cu gratarul in fata blocului.Acum cu fumatul si sunt sigur ca sunt inca cateva libertati incalcate fara dar si poate.

Ce ma frapeaza este faptul ca noi luam de UE niste legi si le aplicam la noi,cum ar fi taxele pe diverse ,dar nu imi amintesc sa fi luat o lege despre salariu minim.

Pe langa ingradirea drepturilor fumatorilor ,acesta lege distruge afaceri mari sau medii din tara asta.Cine isi imagineaza ca fumatorii mai intra intr-un club sau intr-un restaurant unde nu se fumeaza?Daca vrei sa bei o bere sau un sprit nu vei sta sa iesi afara sa fumezi.La fel ca si cu cafeaua :nu poti bea o cafea fara sa fumezi si o tigara.
Daca nefumatorii sunt nemultumiti ca in unele locuri nu se fumeaza pot foarte simplu sa nu mai intre acolo,sunt destule localuri unde nu se fuma nici inainte de acesta lege fascista.

Pe langa faptul ca interzicerea fumatului cauzeaza economiei ,nu s-a gandit nimeni inainte sa vad cam cati oameni raman fara locuri de munca.De la agentii care distribuie tigari in cluburi,pana la cel care face scrumiere.

Dupa ce ca suntem o tara rupta in cur din toate puctele de vedere acum mai distrugem si afacerile care cat de cat mergeau :cluburile si restaurantele.
Olandezi ,cu o economie gigantica te lasa sa fumezi unde te taie capul ( atata timp cat nu esti la mai putin de 150 m de o scoala sau gradinita) si ce te taie capul.Ai pot fuma marijuana ,la noi nici tigari normale nu mai poti fuma.

Cred ca urmeaza interzicerea mersului pe strada in grupuri mai mari de 3 persoane si cam asta e.Emigram toti.
Nu am vazut pe nimeni sa se agite sa faca o lege prin care sa fii scutit de plata vignietei daca drumul pe care mergi are gropi si denivelari.